Voor Erflater

VOOR ERFLATER                bovenkant foto        photo-5

 

PERSOONLIJK MEMORANDUM

Steeds meer mensen willen iets regelen voor hun overlijden: een uitvaartverzekering, een testament, of gewoon een briefje schrijven met persoonlijke aantekeningen voor het geval dat. De vraag is dan of u het echt goed geregeld heeft en niks belangrijks bent vergeten en uw nabestaanden straks niet achterlaat met vele vragen? Hoewel een testament de nalatenschap in hoofdlijnen regelt, worden allerlei praktische, alledaagse details er niet in genoemd. Om het de uitvoerders van de wilsbeschikking gemakkelijker te maken, stelt de erflater daarom wel een Persoonlijk Memorandum op, waarin zulke kwesties worden besproken en uitgelegd.

Het Persoonlijk Memorandum kan onder meer informatie bevatten over:

 • identiteitsgegevens
 • wensen voor de uitvaart
 • de vindplaats van belangrijke stukken, akten en polissen
 • de identiteit van de executeur
 • gegevens over schulden, banktegoeden en andere vermogensbestanddelen
 • verzekeringsgegevens
 • ontstaan van eventuele rechten op een nabestaandenpensioen
 • lopende abonnementen, contributies en lidmaatschappen

En zonder meer dient het Persoonlijk Memorandum als een unieke verslag met alle uw wensen rondom uw uitvaart.

Sophia Nazorg kan u daarin een hulp bieden.

Met het besef dat onze dienstverlening een groot beroep doet op uw vertrouwen zullen wij met de groots mogelijke discretie met uw Persoonlijk  Memorandum omgaan. Vanzelfsprekend worden uw gegevens in geen enkel geval aan derden verstrekt. Daarom bieden wij een service om bij u thuis uw Persoonlijk Memorandum voor te bereiden en later als het wenselijk is digitaal te verwerken op usb–stick om te bewaren, b.v. om de gegevens ten alle tijden te kunnen actualiseren. Uiteraard is een papier versie er ook. In beide gevallen zullen wij na het afronden van onze dienst al uw gegevens uit ons databestand verwijderen. Dus u bent de enige bezitter daarvan.

Het Persoonlijk Memorandum geeft u nu de rust dat uw zaken goed geregeld zijn en uw nabestaanden straks een houvast hebben om aan u wensen te voldoen.

VRAGEN

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebben over het Persoonlijk Memorandum kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vragen graag beantwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

shutterstock_47675434

 

 

 

Laatste wens