Voorstellen

VOORSTELLEN bovenkant foto

 

Graag stel ik mezelf aan u voor.

Het gezicht achter Sophia Nazorg  is dat van Eleonora van der Stap (1968) –

Ik ben Russisch van afkomst en al meer dan 20 jaar woonachtig in Nederland.

Sinds mijn jeugdjaren ben ik op de proef gesteld om onverwachte en opmerkelijke wendingen van het leven te ontdekken. Ook het verlies van een dierbare was mij niet onbekend.

Door mijn eigen verliezen besefte ik steeds meer dat we ons levensverhaal met de inkt van onze verlieservaringen kunnen schrijven. Verlies – in al haar vormen –  definieert ons leven. Het leidt tot een zoektocht naar hoe we dit leven zonder dierbare weer vorm kunnen geven. Een zoektocht, gedurende onze verdere levensloop, naar hoe we een betekenis kunnen geven in een voortdurende uitwisseling met anderen.

Ik voelde de noodzaak om de zingeving van mijn eigen leven te hervinden en verruimen. Zelfs als mijn verliezen de rode draad door het leven vormen,  ben ik van bewust dat het nastreven van je levensmissie een anker kan bidden.

Ik heb me gespecialiseerd als begeleider in nabestaandenzorg en verlies- en rouw door middel van opleidingen en werkervaringen:

  • Opleiding Nabestaandenzorg van Terra Zorg in rouw
  • Opleiding Verlies- en rouwbegeleiding bij HGU en verschillende trainingen in creatieve vorm in rouwbegeleiding
  • Vrijwilligerswerk bij VOOK (Vereniging Ouders van een Overleden Kind)
  • Vrijwilligerswerk in een Hospice

Ik heb een oprechte belangstelling in mensen en wil graag mijn opgedane kennis, mijn ervaringen en soms met moeite verworven wijsheid in te zetten om andere mensen een eind op weg te helpen.

Als Nabestaandenbegeleider van Sophia Nazorg zal ik door u gewenste ondersteuning aan u kunnen bieden. Ik heb aandacht voor uw verhaal over uw dierbare, over uzelf, uw verlies en uw gemis. Uit eigen ervaring durf ik te zeggen dat bij zo´n aangrijpend verlies als het verlies van een dierbare  een goede steun en toeverlaat en praktische hulp van enorm belang zijn. Het geeft u het gevoel er niet alleen voor te staan.

Ik hoop dat ik als Nabestaandenbegeleider voor U van dienst kan zijn.

Iemand verliezen is de kant van het leven waar geen onderhandeling mogelijk is. Het is de tijd waarin we leren, onvoorwaardelijk, dat we machteloos zijn ten aanzien van de dingen waarover we invloed dachten te hebben.

Stephanie Ericsson 

 

 

vlinder